Sitta carolinensis Boomklever met witte borst

Door Tanya Dewey en Jennifer Roof

Geografisch bereik

Witborstboomklevers komen voor in het grootste deel van Noord-Amerika, inclusief de continentale Verenigde Staten, de zuidelijke regio's van Canada en centraal Mexico.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • Biogeografische regio's
  • nearctisch
    • oorspronkelijk

Habitat

Witborstboomklevers leven in loofbossen en gemengde loof- en naaldbossen. Ze geven de voorkeur aan oudere, meer volwassen hardhoutbossen en hebben mogelijk de aanwezigheid van eiken nodig. Boomklevers met witte borsten zijn ook veelvoorkomende bezoekers van vogelvoeders in de achtertuin.(Pravosudov en Grubb, 1993)

geweldige keuze hondenkoekje
  • Habitatregio's
  • gematigd
  • aards
  • terrestrische biomen
  • Woud
  • Andere habitatkenmerken
  • voorstad

Fysieke beschrijving

De lange snavels van boomklevers met witte borst onderscheiden hen van andere boomklevers. Hun rekeningen zijn bijna net zo lang als hun hoofd en zijn lichtjes naar boven gericht. Witborstboomklevers hebben zwarte kronen op hun hoofd, met witte wangen en witte onderkanten. Hun onderkanten hebben een licht rooskleurig gebied naar de staart toe. De rug van een boomklever is blauwgrijs. Hun vleugels en staarten zijn een mengsel van wit, zwart en blauwgrijs. Mannetjes zijn meestal iets levendiger gekleurd dan vrouwtjes, waarbij de donkere delen van hun veren erg donker zijn en contrasteren met hun lichte veren. Vrouwtjes zijn over het algemeen iets grijzer. Er is zeer weinig onderzoek gedaan naar deze vogels, maar het is bekend dat ze gemiddeld 20 g wegen en ongeveer 15 cm lang zijn.(Pravosudov en Grubb, 1993)



  • Andere fysieke kenmerken
  • endotherm
  • bilaterale symmetrie
  • Seksueel dimorfisme
  • man kleurrijker
  • gemiddelde massa
    20 gram
    0,70 oz
  • gemiddelde massa
    20,5 gram
    0,72 oz
    Een leeftijd
  • Gemiddelde lengte
    15 cm
    5,91 inch

Reproductie

Boomklevers met witte borsten vormen monogame paren die het hele jaar door bij elkaar blijven vanaf het moment van verkering en vestiging van een territorium totdat een van de paar sterft of verdwijnt. Verkering in boomklevers met witte borsten is samengesteld uit een foklied gezongen door de mannetjes, onderscheidende roeptonen en verkeringvoeding.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • paringssysteem
  • monogaam

De data waarop nesten worden gebouwd, eieren worden gelegd, uitkomen en de jongen het nest verlaten, verschillen van regio tot regio. De meeste voortplanting vindt plaats tussen begin mei en begin juni, maar sommige populaties vertonen een bereik dat al in april begint en mogelijk zelfs in juli gaat. Witborstboomklevers brengen één broedsel per jaar groot. Vrouwelijke witborstboomklevers bouwen hun nest alleen. Witborstboomklevers nestelen in holtes van 3 tot 18 meter boven de grond. Het vrouwtje legt 3 tot 10 (meestal 6 tot 8) roze-witte eieren. Vervolgens broedt ze de eieren 12 tot 14 dagen uit, en het mannetje brengt voedsel naar haar in de nestholte. De nestjongen blijven 26 dagen in het nest voordat ze uitvliegen. Na het uitvliegen blijven de kuikens enkele weken bij hun ouders voordat ze zich verspreiden. Beide ouders voeden en beschermen ze gedurende deze tijd. Deze jonge boomklevers verlaten het territorium van hun ouders om hun eigen territorium te vestigen, meestal in paren, en de volgende lente te broeden.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • Belangrijkste reproductieve functies
  • iteroparous
  • seizoensfokkerij
  • gonochorisch / gonochoristisch / tweehuizig (geslacht gescheiden)
  • seksueel
  • ovipaar
  • Kweekinterval
    Witborstboomklevers broeden eenmaal per jaar.
  • Broedseizoen
    De data waarop nesten worden gebouwd, eieren worden gelegd, uitkomen en de jongen het nest verlaten, verschillen van regio tot regio. De meeste kweek vindt plaats tussen begin mei en begin juni.
  • Bereik eieren per seizoen
    3 tot 10
  • Gemiddelde eieren per seizoen
    7
  • Gemiddelde eieren per seizoen
    8
    Een leeftijd
  • Bereik tijd tot uitkomen
    12 tot 14 dagen
  • Gemiddelde vliegleeftijd
    26 dagen
  • Bereik leeftijd bij seksuele of reproductieve volwassenheid (vrouwelijk)
    1 tot 1 jaar
  • Bereik leeftijd bij seksuele of reproductieve volwassenheid (mannelijk)
    1 tot 1 jaar

Het vrouwtje bouwt het nest en broedt de eieren uit. Zodra de eieren zijn uitgekomen, voeden en beschermen beide ouders de jongen. Mannetjes hebben de neiging om de meeste ouderlijke zorg in de eerste paar dagen na het uitkomen te doen, maar naarmate de jongen onafhankelijker worden, verdelen beide ouders het werk in gelijke mate.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • Ouderlijke investering
  • voorbemesting
    • Bevoorrading
    • beschermen
      • mannelijk
      • vrouwelijk
  • pre-uitbroeden/geboorte
    • beschermen
      • vrouwelijk
  • voor het spenen/vliegen
    • Bevoorrading
      • mannelijk
      • vrouwelijk
    • beschermen
      • mannelijk
      • vrouwelijk
  • pre-onafhankelijkheid
    • Bevoorrading
      • mannelijk
      • vrouwelijk
    • beschermen
      • mannelijk
      • vrouwelijk

Levensduur/Levensduur

De geschatte gemiddelde levensduur van een boomklever met witte borst is 2 jaar. De oudst bekende boomklever met witte borst leefde bijna 10 jaar.(Pravosudov en Grubb, 1993)

Gedrag

Witborstboomklevers zijn uitstekend in het op en neer klimmen langs de zijkanten van bomen, en zijn gemakkelijk te herkennen aan hun gewoonte om op en neer boomstammen te kruipen. Ze foerageren op deze manier, op zoek naar insecten die verborgen zijn in spleten langs de stammen en takken van bomen. Ze voeden zich soms ook op de grond, huppelend in plaats van te lopen.

hoeveel kost het om een ​​hond te adopteren

Boomklevers migreren niet. Ze verdedigen het hele jaar door een territorium dat in grootte varieert, afhankelijk van of het zich in een bebost (kleiner) of niet-bebost (groter) gebied bevindt. Het territorium wordt gedomineerd door het mannetje, maar beide geslachten leven samen binnen het territorium. Boomkleverparen kunnen hun territorium in de winter verlaten wanneer voedsel schaars wordt. Ze gaan vaak naar vogelvoeders of sluiten zich aan bij koppels met mezen en mezen. Witborstboomklevers zijn overdag.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • Sleutelgedrag
  • boomrijk
  • scansoriaal
  • vliegen
  • overdag
  • beweeglijk
  • gevestigd
  • eenzaam
  • territoriaal
  • Bereik territorium grootte
    0,1 tot 0,2 km ^ 2

Home Range

Bij deze soort is het leefgebied hetzelfde als het territorium. Typische territoria in beboste habitats zijn 0,10 tot 0,15 vierkante kilometer. Gebieden in semi-beboste gebieden zijn ongeveer 0,2 vierkante kilometer.(Pravosudov en Grubb, 1993)

Communicatie en perceptie

Witborstboomklevers communiceren met behulp van vocalisaties en visuele signalen. Ze zijn over het algemeen rustig tijdens de zomer en hun broedseizoen. Ze vocaliseren het meest tijdens het vroege voorjaar en de winter. Witborstboomklevers zingen verschillende liedjes, elk bestaande uit verschillende noten. De meeste van hun liedjes worden gebruikt voor territoriale verdediging en assertiviteit. Er zijn op dit moment 13 verschillende oproepen bekend: Hit and tuck, Tchup, Quank, Quank quank, rapid quank, rough quank, Chrr, Phee-oo, Squeal, Brr-a en Whine. Elke oproep heeft een ander doel. Witborstboomklevers hebben ook een zeer goed zicht.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • Communicatie kanalen
  • visueel
  • akoestisch
  • Perceptiekanalen
  • visueel
  • aanraken
  • akoestisch
  • chemisch

Eetgewoontes

Boomklevers danken hun naam aan hun gewoonte om grote zaden en noten in spleten van bomen te plaatsen en ze vervolgens met hun snavel open te wrikken. Boomklevers tasten ook spleten langs boomstammen en ledematen af ​​op kleinere zaden en insecten. Ze slaan zaden op in losse bast of spleten. Het percentage zaad- en insectenvoer varieert met het seizoen. Een studie wees uit dat het dieet 68% zaad in de winter, 48% zaad in de lente, geen zaad in de zomer (100% insecten) en 29% zaad in de herfst omvatte. Het insectenvoedsel dat wordt gegeten door boomklevers met witte borst omvat soorten als snuitkevers,tent rupsen,mieren,schaal insecten, psyllids, houtboorders, enbladkevers.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • Primair dieet
  • omnivoor
  • Dierlijk voedsel
  • insecten
  • Plantaardig voedsel
  • zaden, granen en noten
  • Foerageergedrag
  • voedsel opslaat of cachet

Predatie

Roofdieren van volwassenen zijn het meest waarschijnlijkhavikenenuilen. Nestvogels en eieren worden gegeten doorspechten, kleineekhoornsen klimmende slangen, zoalsgladde groene slangen. Witborstboomklevers reageren op roofdieren in de buurt van hun nest door met hun vleugels te pikken en te zwaaien terwijl ze 'hn-hn'-geluiden maken. Ze gebruiken ook een stuk vacht of vegetatie om rond hun nestopening te vegen wanneer ze het nest verlaten. Dit verdoezelt hun geur en voorkomt dat eekhoorns en andere roofdieren geur gebruiken om hun nest te vinden.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • bekende roofdieren
    • haviken (Accipitridae)
    • uilen (strigiformes)
    • spechten (Piciformes)
    • eekhoorns (Sciuridae)
    • klimmende slangen (slangen)

Ecosysteemrollen

Witborstboomklevers helpen de insectenpopulaties in de zomer onder controle te houden. Ze verspreiden ook de zaden van veel planten.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • Ecosysteem impact
  • verspreidt zaden

Economisch belang voor mensen: positief

Witborstboomklevers eten insecten die door sommige mensen als ongedierte worden beschouwd.(Pravosudov en Grubb, 1993)

  • Positieve effecten
  • controleert de plaagpopulatie

Economisch belang voor mensen: negatief

We kennen geen enkele manier waarop boomklevers met witte borst een negatief effect hebben op mensen.

Staat van instandhouding

Witborstboomklevers komen veel voor in het grootste deel van Noord-Amerika. Er zijn naar schatting 10.000.000 individuen in hun hele verspreidingsgebied en de totale populatie lijkt langzaam toe te nemen. Deze soort is beschermd onder de Amerikaanse Migratory Bird Act.

wat is een rode raket

Het verwijderen van dode bomen uit bossen kan voor deze soort problemen veroorzaken, omdat ze holtes nodig hebben om te nestelen.(Pravosudov en Grubb, 1993)

Andere opmerkingen

Hoewel de boomklevers een veel voorkomende vogel zijn, is er weinig documentatie over hun levensgeschiedenis en biologie. Ze broeden namelijk het liefst in natuurlijke gaten in grote, dode bomen, waar ze moeilijk te onderzoeken zijn.(Pravosudov en Grubb, 1993)

bijdragers

Tanya Dewey (auteur), Animal Agents.

Kari Kirschbaum (redacteur), Animal Agents.

Jennifer Roof (auteur), Universiteit van Michigan-Ann Arbor.