Dendroica kirtlandiiKirtland's grasmus

Door Ethan Kane

Geografisch bereik

De Kirland's grasmus broedt in het noorden van centraal Michigan, in een gebied dat ongeveer 100 mijl lang en 60 mijl breed is. Het is ook een neotropische migrant die de winter doorbrengt op de Bahama's.

  • Biogeografische regio's
  • nearctisch
    • oorspronkelijk
  • neotropisch
    • oorspronkelijk

Habitat

De Kirtland-zanger nestelt in bosjes jonge Jack-dennen (Pinus banksiana), variërend in hoogte van 5 tot 18 voet. Ze zoeken ook naar gebieden met bodembedekkers bestaande uit bosbessen, berendruif of zoetvaren. Deze grasmussen hebben ook een heel specifiek bodemtype nodig, de Grayling Sands, wat belangrijk is omdat ze op de grond nestelen en hun nesten zouden overstromen als het regenwater niet snel wegvloeide. Om deze reden broedt bijna 90% van deze vogels in het afwateringsgebied van een enkele stroom.

Hun winterhabitat op de Bahama's bestaat uit laag struikgewas. 's Nachts trekken ze zich terug op hogere struiken om te rusten.



honden kanker serie
  • terrestrische biomen
  • savanne of grasland
  • Woud

Fysieke beschrijving

  • Andere fysieke kenmerken
  • endotherm
  • bilaterale symmetrie

Reproductie

Nesten worden eind mei gebouwd, gevolgd door het leggen van eieren eind mei tot half juni. Het aantal eieren per legsel varieert van 3 tot 6. In het zeldzame geval dat een paar een tweede legsel heeft, worden er minder eieren gelegd dan in het eerste. Het vrouwtje broedt de eieren ongeveer 14 dagen uit voordat ze uitkomen. Tijdens de incubatieperiode zijn verdediging en verzorging van het nest voornamelijk de verantwoordelijkheid van het vrouwtje; het mannetje zal haar echter voedsel brengen. Nadat de eieren uitkomen, zorgen beide ouders voor de behoeften van de altricial-jongen. De jongen worden de eerste vijf dagen na het uitkomen snel zwaarder en verdubbelen elke twee dagen in gewicht. Tijdens de laatste drie dagen in het nest neemt hun groeisnelheid af en wordt hun energie gericht op het verschaffen van hun eigen lichaamswarmte, ontwikkeling van het verenkleed en verhoogde fysieke activiteit. De jongen verlaten het nest 9-10 dagen na het uitkomen. Tijdens de vliegperiode wordt het broed in tweeën gedeeld, waarbij elke ouder zorgt voor geselecteerde nakomelingen. De postjuveniele vervelling vindt ongeveer een maand na het uitvliegen plaats.

mopsjes vieren
  • Belangrijkste reproductieve functies
  • iteroparous
  • gonochorisch / gonochoristisch / tweehuizig (geslacht gescheiden)
  • seksueel
  • ovipaar
  • Gemiddelde eieren per seizoen
    5
    Een leeftijd
  • Gemiddelde tijd tot uitkomen
    14 dagen
    Een leeftijd
  • Gemiddelde leeftijd bij seksuele of reproductieve volwassenheid (vrouwelijk)
    Geslacht: vrouw
    365 dagen
    Een leeftijd
  • Gemiddelde leeftijd bij seksuele of reproductieve volwassenheid (mannelijk)
    Geslacht: mannelijk
    365 dagen
    Een leeftijd

Levensduur/Levensduur

Gedrag

Mannetjes zijn de eersten die in het voorjaar op de broedplaatsen aankomen en ze beginnen meteen te zingen. Vrouwtjes volgen al snel met laat arriverende mannetjes. Elk mannetje keert gewoonlijk terug naar het gebied dat hij het voorgaande jaar bezette; dit geldt echter voor vrouwen. Mannetjes verdedigen hun territorium agressief tegen andere mannetjes, maar territoria liggen meestal in de buurt van die van naburige mannetjes, wat wijst op een neiging tot los kolonialisme.

  • Sleutelgedrag
  • vliegen
  • beweeglijk

Communicatie en perceptie

  • Perceptiekanalen
  • visueel
  • aanraken
  • akoestisch
  • chemisch

Eetgewoontes

Deze soort voedt zich voornamelijk met insecten; het is echter bekend om een ​​reeks andere voedselmaterialen te proeven, waaronder dennennaalden, grassen en bosbessen. Voedsel wordt verzameld door nalezingen en vliegenvangers op de vleugel.

Economisch belang voor mensen: positief

Verwaarloosbaar

pompoen+hondenvoer+anale klieren

Economisch belang voor mensen: negatief

De status van bedreigde diersoort van de grasmus heeft invloed gehad op het vermogen van particuliere landeigenaren om eigendommen te ontwikkelen met grasmushabitats.

Staat van instandhouding

De kirtlandse grasmus heeft de afgelopen 25 jaar veel aandacht gekregen vanwege zijn zeldzaamheid en behoefte aan een zeer specifieke habitat. Natuurlijke bosbranden waren de oorspronkelijke leveranciers van een dergelijke habitat, maar de opmars van blanke kolonisten resulteerde in het opruimen van een groot deel van de natuurlijke bossen van Michigan. Aanvankelijk profiteerde de grasmus van zo'n open plek; maar dat gold ook voor de Bruinkopkoevogel (Molothrus ater). De Cowbird had als nestparasiet een grote invloed op de grasmus. Cowbirds leggen hun eieren in de nesten van andere vogels en laten het grootbrengen van hun jongen aan deze gastheren over. Jonge koevogels ontwikkelen zich gewoonlijk veel sneller dan de jongen van de gastheersoort en zijn dus in staat om de jongen van de gastheer te verslaan om voedselbronnen. Veel van de jongeren van de gastheren sterven als gevolg. Erkenning van de effecten van dit fenomeen op de Kirtlandse grasmus in het begin van de jaren 70 leidde tot een programma om Cowbirds in het verspreidingsgebied van de grasmus te doden. Dit programma, in combinatie met het beheer van broedgebieden door middel van gecontroleerde brandwonden, heeft de grasmus aanzienlijk geholpen. De Kirtlandse grasmus lijkt echter te maken te hebben met andere problemen die hem tijdens de migratie of tijdens zijn verblijf op de Bahama's beïnvloeden. Als gevolg hiervan is de broedpopulatie in Michigan de laatste tijd niet significant veranderd van de lente tot de lente.

bijdragers

Ethan Kane (auteur), Universiteit van Michigan-Ann Arbor.